Ιστοχώρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών
Χαιρετισμός

Καλώς ήλθατε στον δικτυακό τόπο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του σας εύχονται καλή περιήγηση.

Στον ιστότοπό μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, την ιστορία του, τη διοίκηση, τις δραστηριότητες μας (πολιτιστικές, επιμορφωτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές και λοιπές δραστηριότητες και εκδηλώσεις), τον ΛΕΑΔΙΓ, τις επιτροπές που λειτουργούν επιβοηθητικά στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου. Επιπλέον, περιλαμβάνεται πλήρης, τηλεφωνικός κατάλογος των μελών του Συλλόγου μας, κατάλογος μεταφραστών και διαπιστευμένων διαμεσολαβητών.

Παραθέτουμε επίσης χρήσιμα για τον επισκέπτη τηλέφωνα υπηρεσιών και links.

Με εκτίμηση


Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών
Τελευταία Ανακοίνωση

14-10-2019
Αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής (Άρτα 11-12/10/2019)


Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Προέδρου της, Δημήτρη Βερβεσού, στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2019 στην Αρτα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

1. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν ως αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» δικαιώνουν τους αγώνες και τις θέσεις του δικηγορικού σώματος. Η  Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της μείωσης των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων των δικηγόρων, όπως επιβάλουν άλλωστε οι σχετικές ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ.

2. Η Συντονιστική Επιτροπή επιβεβαίωσε την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος κατά της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης. Περαιτέρω κρίνει ότι, το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, μεταβάλει επί τα χείρω τις ήδη ισχύουσες ρυθμίσεις ιδίως κατά το μέρος που α) καταργεί την υποχρεωτική παράσταση του δικηγόρου κατά το υποχρεωτικό της διαμεσολάβησης στάδιο και β)  επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών χωρίς τον καθορισμό ελάχιστων προδιαγραφών λειτουργίας, που θα εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία  και την  ποιοτική παροχή των υπηρεσιών. Η Συντονιστική Επιτροπή στην προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Λάρισα (1,2 και 3 Νοεμβρίου) θα εισηγηθεί την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

3. Η Συντονιστική Επιτροπή κρίνει ότι οι διατάξεις του σχεδίου νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις περιορίζουν σημαντικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, ιδίως ως προς το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και  θίγουν τη  συλλογική αυτονομία των οργανώσεων. Η Συντονιστική Επιτροπή υιοθέτησε πλήρως την από 8.10.2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επί του θέματος, η οποία επισυνάπτεται και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να παρουσιάσει αρμοδίως τις σχετικές θέσεις του σώματος.

4. Η Συντονιστική Επιτροπή κρίνει ότι απαιτούνται άμεσες τροποποιήσεις στον Κώδικα Δικηγόρων προς άρση δυσλειτουργειών και αποσαφήνιση διατάξεων. Οι σχετικές προτάσεις του κλάδου, αφού υιοθετηθούν από την Ολομέλεια, θα υποβληθούν το αμέσως προσεχές διάστημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης.


Πληροφόρηση για την εξέλιξη Υποθέσεων lawlogic.gr - Πληροφόρηση για την εξέλιξη αγωγών
Ανακοινώσεις
14-10-2019
Αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής (Άρτα 11-12/10/2019)
10-10-2019
Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη συνεδρίασης ΔΣ 11-10-2019
8-10-2019
Ενημερωτική συνάντηση στο Κιλκίς για τη Διαμεσολάβηση από ΔΣ Κιλκίς και ΙΝΚΑΔΙΓ
4-10-2019
ΣτΕ: αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016)
4-10-2019
Δοκιμασία επάρκειας Οκτωβρίου 2019 - Προθεσμίες, οδηγίες και δηλώσεις
4-10-2019
Δημοσιεύθηκε η νέα προκήρυξη για τον διαγωνισμό της ΕΣΔι (ΚΣΤ)
4-10-2019
Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Διαμεσολάβηση
24-9-2019
Υπηρεσία Πρωτοδικών Οκτωβρίου 2019