Ανακοινώσεις
   Σελίδες:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

22-6-2014
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ


   Ο τρόπος λειτουργίας της πάσχουσας Δικαιοσύνης στην ψυχορραγούσα ελληνική περιφέρεια δεν προσφέρεται ούτε για λαϊκισμούς, ούτε για κορώνες και τσιρίδες όψιμου ενδιαφέροντος. Τα προβλήματα της τοπικής Δικαιοσύνης υπάρχουν εδώ και χρόνια, σαν πολλαπλές και μεταστώμενες πληγές, τις οποίες κάποιοι προκλητικά θυμούνται ανάλογα με το πόστο που βρίσκονται και τον ψηφοθηρικό στόχο που εκάστοτε επιδιώκουν.
   Το πρόβλημα της υπολειτουργούσας Διοικητικής Δικαιοσύνης στην Πέλλα είναι παλιό και χρόνιο και οι 2 Δικηγορικοί Σύλλογοι της Πέλλας έχουν βραχνιάσει να φωνάζουν για το πρόβλημα και να ζητούν λύση. Ο Νομός Πέλλας είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που δεν έχουν Διοικητικό Πρωτοδικείο και έτσι οι αντίστοιχες υποθέσεις των πολιτών του υπάγονται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας, το οποίο συνεδριάζει μεταβατικά μόνο δύο (2) φορές τον χρόνο (!!!!) στα Γιαννιτσά και μόνο δύο (2) φορές τον χρόνο (!!!!) στην Έδεσσα.  Αν μάλιστα πέσεις σε αποχή ή σε εκλογές, μπορεί  να μην συνεδριάσει και καμία φορά (π.χ. η δικάσιμος της μεταβατικής έδρας των Γιαννιτσών της 16-5-2014 ματαιώθηκε εντελώς λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών). Επί δεκαετίες, δίκην περιφερόμενου θιάσου, δικαστές, γραμματείς και δικηγόροι, φορτώνουν τα μπαγκάζια με τις δικογραφίες τους και περιφέρονται στην έρημη Πέλλα (μόλις 4 φορές τον χρόνο) για να «λειτουργήσουν» την Διοικητική Δικαιοσύνη και να επιλύσουν τις δικαστικές διαφορές των πολιτών με το Δημόσιο (αυτή είναι η αρμοδιότητα των Διοικητικών Πρωτοδικείων).
   Υπό τις συνθήκες αυτές η ταχύτητα απονομής Διοικητικής Δικαιοσύνης στην Πέλλα είναι ασύλληπτη. Χρόνος συζήτησης μίας αγωγής ή προσφυγής (σε πρώτο βαθμό): 7 με 8 χρόνια μετά την κατάθεσή της (!!!!). Με προοπτική αύξησης της καθυστέρησης μάλιστα (στα 9 και 10 χρόνια), αφού πλέον στα πινάκια εκδίκασης ορίζονται κατά προτίμηση και σε ποσοστό 80% οι υποθέσεις φορολογικού ενδιαφέροντος (μόνο αυτές από τις οποίες έχει να παίρνει το Δημόσιο όμως, όχι αυτές από τις οποίες έχει  να δίνει).
   Την ίδια ώρα για την υποτιθέμενη εξυπηρετική μεταβατική έδρα, ο δικηγόρος μίας υπόθεσης, από τα Γιαννιτσά ή την Έδεσσα, πρέπει να πάει έτσι κι αλλιώς 6 με 7 φορές στην έδρα του Δικαστηρίου στην Βέροια (κατάθεση αγωγής-προσφυγής, λήψη αντιγραφών αγωγής-προσφυγής, προκατάθεση εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων, κατάθεση υπομνήματος και νομιμοποιητικών εγγράφων, παρακολούθηση βιβλίου έκδοσης απόφασης, λήψη αντιγράφου απόφασης, άσκηση ένδικου μέσου κ.λ.π.). Ενώ την ίδια ώρα ο διάδικος πολίτης μπορεί να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του, αφού στην συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων η παρουσία του δεν είναι υποχρεωτική ούτε και υπάρχει ακροαματική αποδεικτική διαδικασία.
   Άρα τι και πώς εξυπηρετούν οι μεταβατικές έδρες Διοικητικών Πρωτοδικείων που συνεδριάζουν μόνο δύο (2) φορές τον χρόνο, ενώ βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2014 (;) Γιατί οι ιθαγενείς της Πέλλας θα πρέπει να δεχόμαστε με ευχαρίστηση και θαυμασμό τα προσφερόμενα γιαλιστερά και λαμπερά καθρεφτάκια των δύο (2) μόνο μεταβατικών συνεδριάσεων τον χρόνο, για τις οποίες μας παρέχουν την δήθεν τεράστια διευκόλυνση να συνεδριάζουν στον τόπο μας (;) Και κατά τα άλλα οι υποθέσεις μας να εκδικάζονται 7 με 10 χρόνια μετά την κατάθεσή τους και να τελεσιδικούν στα 12 με 15 χρόνια (!!!!)
   Σημειώνουμε ότι την ίδια στιγμή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας, για τις υποθέσεις της Ημαθίας, συνεδριάζει δύο (2) φορές τον μήνα, δηλαδή πάνω από είκοσι (20) φορές τον χρόνο. Χώρια τις έκτακτες συνεδριάσεις των επειγουσών διαδικασιών ασφαλιστικών μέτρων, αναστολών κ.λ.π. Είκοσι (20) και πλέον συνεδριάσεις λοιπόν τον χρόνο για την Ημαθία, τέσσερις (4) μόνο συνεδριάσεις τον χρόνο για την Πέλλα. Αυτή είναι η ισονομία που επαγγέλλεται και υλοποιεί το ισχύον Ελληνικό Σύνταγμα και το υποτιθέμενο σύγχρονο κράτος δικαίου που λέγεται Ελλάδα, για δύο γειτνιάζοντες Νομούς (;) Άρα η ενδεχόμενη κατάργηση των μεταβατικών εδρών δεν είναι το μείζον, ούτε και το σημαντικό θέμα της υπόθεσης.    
   Για να σοβαρευθούμε λοιπόν οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, στην μεταβατική έδρα των Γιαννιτσών δύο μόνο φορές τον χρόνο, αποτελούν αναχρονιστικό και εξευτελιστικό κατάλοιπο τακτικών και τρόπων λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου ότι δήθεν υπάρχει και ότι δήθεν τον υπηρετεί. Και αποτελεί όνειδος και ντροπή για ευρωπαϊκή και πολιτισμένη χώρα του 21ου αιώνα, μία ολόκληρη παραμεθόρια περιοχή της (Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας) να μην έχει τον φυσικό διοικητικό δικαστή της, και αντ’ αυτού να της χορηγούν (δίκην δικαστικής μεθαδόνης) το χρυσωμένο υποκατάστατο του μεταβατικού δικαστή και του μεταβατικού δικαστηρίου (θαρρείς και ζούμε σε έκρυθμες δημοκρατικά περιόδους).
   Οι δικηγόροι των Γιαννιτσών απαιτούν και ζητούν την άμεση, δραστική και αποτελεσματική λύση του προβλήματος και όχι την μεσοβέζικη διατήρηση των αναχρονιστικών και ντροπιαστικών μεταβατικών συνεδριάσεων, που ουδέν προσφέρουν, αλλά αντιθέτως οδηγούν τις υποθέσεις των πολιτών της Πέλλας σε υποδεέστερο χρονοδιάγραμμα εκδίκασης (2 φορές τον χρόνο), την στιγμή που με την ενδεχόμενη κατάργηση των μεταβατικών εδρών, οι υποθέσεις αυτές θα ενταχθούν στην ενιαία ροή υποθέσεων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας και επομένως ο χρόνος εκδίκασής τους λογικά θα συντομεύσει κατά πολύ.
   Η άμεση και δραστική λύση είναι μία: Δημιουργία, ίδρυση και λειτουργία νέου Διοικητικού Πρωτοδικείου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, με αρμοδιότητα τις διοικητικές υποθέσεις των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Μόνο έτσι η απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης στην Πέλλα, θα ανυψωθεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και θα καλύψει την έλλειψη του φυσικού διοικητικού δικαστή, που υφίστανται ως ιθαγενείς και ανελεύθεροι πληβείοι άλλων εποχών, οι πολίτες του έρημου αυτού τόπου. Και μόνο έτσι θα επιτευχθεί μία ικανοποιητική χρονικά εκδίκαση των εκκρεμών διοικητικών δικαστικών υποθέσεων των πολιτών της Πέλλας.   
   Και μην αρχίσουν να μιλούν οι αρμόδιοι για έλλειψη χρημάτων και δημοσιονομική κρίση. Εδώ και πολλά χρόνια (τα 4 τελευταία μάλιστα με καταιγιστικό ρυθμό) το Ελληνικό Δημόσιο αρμέγει τεράστια ποσά από τους Έλληνες πολίτες, είτε μέσω από τα δικαστικά χαρτόσημα (που αυξήθηκε η τιμή τους κατά 500%) είτε μέσα από τα πολλαπλά παράβολα (μεταξύ αυτών 15 καινούργια, παραγωγής της τελευταίας 4ετίας) που επέβαλλε όταν θέλεις να προσφύγεις στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα τα έσοδα από τα περίφημα μεγαρόσημα (που για την πιο απλή χρήση από 0,5 ευρώ ανέβηκαν στα 2 ευρώ), υποτίθεται ότι προορίζονται για το ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΤΑΧΔΙΚ), που σκοπός του είναι η ανέγερση δικαστικών κτιρίων και η δημιουργία δικαστικών μονάδων. Συν το ότι κατά συνταγματική ρύθμιση, οι ανελέητοι φόροι που τόσα χρόνια πληρώνουμε υποτίθεται ότι πρέπει να διατίθενται (κατά προτεραιότητα μάλιστα) για την δημιουργία δημοσίων (άρα και δικαστικών) δομών, που θα εξυπηρετούν τους πολίτες και εν προκειμένω θα συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της δικαστικής εξουσίας και του κράτους δικαίου.
   Καλούμε τους πολιτικούς ταγούς του τόπου μας, να συνταχθούν με τα παραπάνω και αν πραγματικά ενδιαφέρονται να κινηθούν στην σωστή και συντεταγμένη κατεύθυνση σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας, συμμετέχοντας στους τιθέμενους προβληματισμούς μας.
   Γιατί αλλιώς είναι τεράστια υποκρισία και αφόρητος λαϊκισμός, να ενδιαφέρονται δήθεν για την (ήσσονος σημασίας) κατάργηση των μεταβατικών εδρών του Διοικητικού Πρωτοδικείου, όσοι δεν ενδιαφέρθηκαν για σημαντικότερα και σπουδαιότερα,  ειδικά αλλά και γενικά, προβλήματα του τόπου μας.-

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΞΥΝΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


13-5-2014
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

12-5-2014
ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

10-5-2014
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

8-5-2014
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΙΚ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

30-4-2014
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ... ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

30-4-2014
ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

1-4-2014
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΩΣ 31-5-2014

31-3-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

19-3-2014
ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πληροφόρηση για την εξέλιξη Υποθέσεων lawlogic.gr - Πληροφόρηση για την εξέλιξη αγωγών
Ανακοινώσεις
10-8-2019
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ 28-07-2019
25-7-2019
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
9-7-2019
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
9-7-2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
5-7-2019
[ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ] ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
5-7-2019
[ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ] ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
5-7-2019
[ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ] ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ
5-7-2019
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ